2toDrive

Eerder beginnen met rijlessen in experiment 2toDrive 

2toDrive is een experiment waarbij jongeren onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat deze groep onder relatief veilige omstandigheden rijervaring op kan doen. De Minister van Infrastructuur en Milieu streeft ernaar om 2toDrive in november 2011 te laten starten.

Deelnemers

Vanaf de officiële startdatum kunnen jongeren, die op of na deze datum 17 worden, rijexamen doen.

Vanaf 16 jaar de weg op

Door 2toDrive kunnen jongeren al eerder beginnen aan het rijbewijs.

  • Vanaf 16 jaar kun je theorie-examen doen voor het rijbewijs B.
  • Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met praktijklessen. 
  • Vanaf 17 jaar kun je examen voor rijbewijs B doen.
  • Wanneer je bent geslaagd voor je rijbewijs rij je, tot je 18e verjaardag, onder begeleiding van een coach.
  • Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig rijden.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden door via 2toDrive.nl een begeleiderspas aan te vragen. Via deze website kunnen ook de namen van de coaches worden doorgegeven. Deze komen op de begeleiderspas te staan.  Je kunt minimaal één en maximaal vijf coaches doorgeven. De deelnemer heeft toestemming van de coach nodig om hem op te kunnen geven als begeleider. Aan de coaches worden ook bepaalde eisen gesteld. Deze zijn terug te vinden op de genoemde website.

Evaluatie

2toDrive is een experiment dat maximaal 6 jaar duurt. Deze periode wordt geëvalueerd en als blijkt dat 2toDrive voor meer verkeersveiligheid zorgt, kan het structureel ingevoerd worden. Meer informatie is te vinden op http://www.2todrive.nl/.